lørdag den 14. september 2013

Brombær og æblecrumbel

Hurra - så blev det æblesæson igen! Og min sæson er startet med denne her lille personanretning af en crumble-cake.

Sådan gør du:
Vend brombær og æbler med en tsk honning per portion og ½ tsk kanel.

smør en ildfast skål med smør eller plantesmør og kom bær og æbler i.

Rør havregryn med smør og ½ tsk kanel eller lidt plantesmør.
Vend hurtigt sammen og kom bær og æbler løst ovenpå.

Sæt i 200* ved ca 15 min - server som den er eller med lidt flødeskum eller cremefraiche. Den er meget varm, så jeg plejer at lade den køle nogle minutter.

Tips:
  • Aurion laver havregryn som er glutenfrie - så kan du nemt lave hurtige og billige desserter.
  • Du kan sagtens lave crumblen kun med bær og kun med æbler

lørdag den 7. september 2013

FOODfestival i selskab med Selina Juul og Klidmoster fokus på Stop spild af Mad


Så kom For resten af Danmark til Aarhus og FOODfestivalen - og jeg fik mulighed for endelige at møde Selina fra Stop Spild af Mad-bevægelsen IRL, sådan i kød og blod. Det gik stærkt - men Selina - du gør en forskel og brænder igennem.

En paneldebat om hvordan vi får Stop Spild af Mad ind i vores liv, fra fødevareproducenterne til restauratørerne og til os som forbrugere. Der blev rundet biogas af rester, madplaner og hvordan storkantinerne kan mindske ved ikke længere at bruge buffet. Det havde jeg faktisk slet ikke tænkt over, at man selvfølgelig spilder en pokkers masse mad ved at stille massive mængder mad op - og lade det stå og vente. Malou fra klidmoster slog et godt slag for gode rådvare og at gode råvare er økologi - det kan jeg jo ikke være uenig i.

Og til sidst sagde Selina, at nu skulle vi huske at det blev æbletid - og vi skulle bruge vores egne i vores haver, og hinandens -og så måtte jeg, trods en lang og givende dag på dette års FOODfestival bare liiige lave denne her dessert til gemalen...

En butterdejsbund, med æbler vendt i lidt honning og kanel. Æblerne er Ingrid Marie, og nedfaldsæbler som jeg har nået at tage før mine regerings-høner har taget dem.


FOODfestival - 2013 del I - i selskab med Christine Bille Nielsen

Der er få minutter til at jeg kaster mig på cyklen, for at ræse ned på Tangkrogen i Aarhus til Foodfestival 2013. Jeg har allerede været nede og snuse... Tjek lidt her.





Jeg var så heldig på min første dag at møde Christine Bille Nielsen, som lige har begået en herlig kogebog om vildt Jeg har længe savnet alternativer til Merete Harrisen, ikke at hun ikke er god - men når man er vild med vildt - så er inspiration altså godt.

Christine viste i Planteriget en smadder nem måde at bruge hestebønner på.



 Bælg, svits i smør, kom friske majs på, salt og friske koriander - og vupti!


 Så er der herlig fastfood.


Og så lige et blære billede - for det var ikke kun Christine som var der - men også den sejeste råvare-fætter i Danmark - og JEG spiste hans hestebønner...


Christine - jeg skal nok gå i gang med din og Trines bog, liiige om lidt...