lørdag den 22. juni 2013

Risotto med skvalderkål, ærter og kylling


Risotto er en dejlig nem og billig ret. Og så duer den ret godt med naturens mere vilde planter og havens aktiver som skvalderkål, hønsetarm, ruccula, mælkebøtter og brændnælder.

Denne er er lavet på en god portion skvalderkål.

Du gør:
Brug en god risotto ris, og tjek på pakken hvor meget du skal bruger til antal personer du er.

Du skal bruge:
1 lille fint snittet løg
1 fed fint snittet hvidløg
en klart smør
risotto ris
ca 1 L kyllingfond - eller en god grøntsagsbouillon
2 dl frosne ærter
1 kogt kyllingebryst, eller en god rest
2 store gode håndfulde vaskede skvalderkål

Smelt smørret og blancere løg og hvidløg, vend risene i indtil de er blanke.
Kom ½ dl varm fond på, og rør rundt til det er væk.
Gentag til risene er møre og fonden er brugt og kogt ind.


Kom de frosne ærter på, vend kylling i, og til sidst hakkede skvalderkål.


Arrangere og server godt brød til.


lørdag den 15. juni 2013

Jordbær rabarbergrød med letpiske fløde og marengs


Jordbær og rabarbergrød er en klassiker, en vidunderlig efterret til sommerens grillfester og hygge. Der er mange måder at lave grøden på, og egentlig er det jo ikke ret svært. Det er bare at få husket det.

Faktisk skal desserten eller på dansk - efterretten tilbage til måltidet. Væk med dårlig slik med masser af E-numre og ind med fantasifulde og glade desserter.

300 g jordbær frosne eller friske
200 g rabarber fint skårne
1 dl rørsukker

Det kan være ret svært at ramme sukker mængden så smag på grøden.
Kog op og lad stå.

Pisk en meget let flødeskum, faktisk kun så lidt at det tykner en lille smugle - kom en god klat på i midten og server en marengs til.
Mums.

Hvis du har en rest af jordbær fra friske, så kan du jo koge en grød af dem.
Jeg har stadig en del fra sidste år på frost - men det lakker mod enden...