søndag den 19. februar 2012

Æblesmør


Jeg troede egentlig at jeg for længe siden havde udgivet dette indlæg om æblesmør, men det må være glippet i forbifarten. Men her kommer det.

En stor gryde fyldes med rensede og skiveskårne æbler, 3 spsk kanel, 3 stjerneanis og lidt vand til at starte processen.
Lad det simre til æblerne bliver til lækker tykt flydende, brunt og velduftende krydret "smør".
Det tager lang tid, og forlad ikke komfuret i for lang tid af gangen, dette er ikke den store kunst, men du skal være nærværende og have gooood tid, hvis du tager dig tiden vil du belønnet med denne helt særlige smørrelse.

Du kan bruge den mellem sirupslagkagebundene, i fastelavnsbollerne, på brødet, til vaflerne eller æbleskiverne.


Her er æblesmørret halvvejs, så "lidt" mere tid, så bag du bare et par boller i mellemtiden...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar