søndag den 26. september 2010

Fryseren driller

Co2 neutralt ØV-arbejde
ok - jeg ved det. Det er bare ikke særligt CO2 neutralt at have en for-frossen fryser. Men hvor fedt er det at bruge morgen og formiddag på at tømme og afrimer fryser - når man istedet kunne eksperimentere med diverse køkkenremedier? Nå, men det gode var, at jeg fandt en lækker lille leverpostej som faldt godt i maven sammen med den noget røde okseinderlårssteg som var tilovers fra havemiddagen igår.
Ellers en smart lille opskrift fra Bistro-bogen, som passede smukt til en dag i havens tegn.Tiden var dog for kort. Endten det, eller jeg var lidt for doven til at veje og regner ud HVOR meget den egentlig skulle have: Oksestegen brunes, ned kommer løg, hvidløg og kartofler, 1 gl hvidvin kommes i, og så står det og smimre i 35 min (den skulle vist have haft 1 time) og rundes af med en klat smør. Jeg havde ikke hvidvin, men en Royal export havde vi...

Staudebed og geoginer
Haveveninderne var inviteret til den første efterårshaveweekend. Mit geogin/pæonbed skulle ændres. Det duer ikke længere at have geoginerne sammen med pæonerne. Så det måtte geoginerne bøde for - op med de skønne knolde - alt for tidligt. Der var mange uger og mange blomster tilbage i dem. Jeg holder så meget af de skrappe, voldsomme, ja og næsten vulgære farver geoginer beriger os med. Nu har jeg en smuk buket på mit bord og bar jord i mit forbed klar til at få plantet stauder. Der skal rykkes noget fra skyggebedet og over i det nye bed. Håber at det give pæoner ro til at få kraft - og blomster.
Jeg kom faktisk til at plante knolde noget for tidligt. Jeg blev snydt af en vinter som sprang foråret over og gik lige til sommeren - jorden var ikke varm nok, og 2/3 af mine knolde kom aldrig op.
Næste år må geoginerne have deres helt eget bed - uforstyrret og kan magtfuldt råde over deres helt eget efterårsbed og berige os med blomster i alle mulige pang-farver. Vidunderligt.